100% puur
Ingrediënten: gemalen Ceylon kaneel a 200 gram.
Kaneel bevat van nature coumarines. De soorten kaneel worden ingedeeld op het percentage coumarines. Zo bevat cassia kaneel ook wel kassie kaneel genoemd; een hoger percentage van deze natuurlijke coumarines, namelijk 2- 5 gram. Ceylon kaneel daartegen bevat slechts 0,015g coumarines waardoor de smaak van Ceylon zachter en milder is dan die van cassia kaneel.
Ceylon kaneel is een fijne kaneelsoort om te gebruiken wanneer je baksel of gerecht op smaak wilt brengen zonder dat het een te sterke kaneelsmaak krijgt.
Kaneel is gezond, lekker kruidig en zoet en dat met het voordeel dat het weinig calorieën bevat.
2 gezonde voordelen van kaneel zijn:
Bas Boer tip: hou je van een wat sterkere kaneel smaak? Kies dan voor deze Cassia kaneel wat iets kruidiger smaakt en daardoor meer kaneel bite geeft aan je gerecht!
In 2014 is er een interessant onderzoek gedaan naar de invloed van het gebruik van kaneel na de maaltijd. De resultaten lijken positief: de bloedsuikerspiegel schommelt hierdoor minder op. Verder onderzoek wordt nog gedaan.
Tip: wil je een lekker zoet smaakje meegeven aan je quinoa of rijst? Kook dan een snufje kaneel mee.
Gebruik tot 1,5 theelepel kaneel per dag. Voeg kaneel toe aan je ontbijtpap (met appel, heerlijk!), kaneelpoeder smaakt ook heerlijk als topping op koffie/thee of als toevoeging aan een gezonde zelfgemaakte mueslireep, cake, bananenbrood of taart.