Zacht & zoet
Ingrediënten: gedroogde vijgen, 1% rijstemeel (hierdoor zijn de vijgen langer houdbaar)
Spaanse vijgen, ook wel baby vijgen genoemd, zijn kleiner van stuk dan de Turkse vijgen. Het witte laagje wat over deze vijgen wordt gestrooid is rijstemeel. Dit zorgt ervoor dat de vijgen zacht van structuur blijven en dat de vijgen niet aan elkaar vast plakken.
Vijgen bevatten veel vezels, zeker als je dit vergelijkt met andere (zuid)vruchten. Afhankelijk van je voedingsschema moet je om voldoende vezels binnen te krijgen aardig wat groente, fruit, brood naar binnen werken om zowel fermenteerbare als niet-fermenteerbare voedingsvezels binnen te krijgen. Vooral als je voedingsschema bestaat uit nauwkeurig elke dag hetzelfde te eten is het belangrijk te kijken voor jezelf of je voldoende vezels binnen krijgt. Door juist af te wisselen met groente en vezelrijke (gedroogde) vruchten kan je een juiste balans aan voedingsvezels binnen krijgen zonder je schema te veel te moeten aanpassen.
Vijgen bevatten een zeer hoog gehalte aan kalium ook bekend als potassium en een hoog gehalte aan mangaan. Met name kalium wat samen werkt met natrium is belangrijk voor een juiste vochtbalans in je lichaam en daarom als sporter belangrijk voldoende door middel van voeding binnen te krijgen. Kalium en natrium hebben daarnaast de belangrijke taak om de zenuwprikkeloverdracht die je afgeeft om een beweging te kunnen maken, spieren trekken samen, goed te laten verlopen. Bestel uw Spaanse vijgen online bij Sportsnuts.
Mangaan wat vijgen ook hoogwaardig bevatten werkt als antioxidant en heeft een belangrijke rol bij de verbranding van koolhydraten in het lichaam en ondersteunt het verloop van een goede stofwisseling. Daarnaast bevatten vijgen bevatten calcium, ijzer magnesium en vitamine K.
Spaanse vijgen zijn lekker om als tussendoortje te eten. De vijgen vullen goed en geven een langdurig verzadigd gevoel.
Tip: probeer nu ook de Turkse vijgen en de medjoul dadels!
Allergie informatie:
Kan sporen bevatten van NOTEN, PINDA'S, GLUTEN.
Ongebrande noten
Wij zetten een houdbaarheidsdatum (T.H.T.) van 6 tot 9 maanden op onze verpakkingen. De ongebrande noten zijn dus minimaal houdbaar tot de aangegeven datum. Mits de noten na gebruik luchtdicht en op een koele, donkere plek bewaard worden (<18 graden), kun je er zelfs nog tot maanden ná de T.H.T. datum van genieten.
Gebrande noten
Onze gebrande noten worden dagelijks vers gebrand op 150 graden. Dit geeft ze de knapperige bite. We verpakken ze in hersluitbare zakken en geven een T.H.T. van 3 maanden mee. Bewaar de noten luchtdicht en op een koele, donkere plek (<18 graden) om ook na deze houdbaarheidsdatum van hun smaak te genieten.
Chocolade
Onze chocolade heeft een T.H.T. van 9 tot 12 maanden. Bewaar de chocolade luchtdicht en op een koele, donkere plek (<18 graden). Zo blijft de chocolade nog langer goed, zelfs na de aangegeven houdbaarheidsdatum.
Pindakaas & Notenpasta's
Na productie minimaal 6 maanden houdbaar. Het olielaagje wat er bovenop ontstaat van nature, gewoon even goed doorroeren en smullen maar! Bewaar buiten de koelkast, bij voorkeur in een donkere lade of kast.
Gedroogd fruit
De aangegeven T.H.T. is de minimale houdbaarheidsdatum mits afgesloten na gebruik en donker en koel (<16 graden) bewaard.
Bewaar gedroogd fruit in de periode tussen mei en september bij voorkeur standaard in de koelkast om motjes en andere fruitvliegjes te voorkomen.
De familie Boer weet alles over noten.
Bas Boer begon in 1974 met een kraam met noten en zuidvruchten op de Rotterdamse markt.
Vandaag de dag heeft de nieuwe generatie notenspecialisten, Bas jr en Hania het overgenomen. Naast onze uitgebreide webshop staan we ook nog steeds wekelijks op 11x vaste weekmarkten in Zuid-Holland.