OP VOORRAADWerkdagen voor 16.00 besteld, morgen in huis.
  • Gratis verzending v.a. € 35 (€45 BE/DE)
Waarom Bas Boer Noten?
  • Altijd lekker vers zoals op de markt
  • Al 50 jaar dé notenspecialist
  • De beste kwaliteit voor marktprijzen
Bastian Boer
“Mijn vader begon in 1974 op de markt, deze 50+ jaar ervaring proef je echt terug in onze eerlijke producten!”
Bastian Boer
Eigenaar Bas Boer Noten

Cacaomassa

  • 100% puur cacao
  • 0% toevoegingen
  • Echte Callebaut kwaliteit
  • Handig easy melt druppels om makkelijk te smelten
  • Maak zelf naar eigen smaak je favoriete en gezonde chocolade 

* Let op; de Callebaut verpakking op de afbeelding wordt alleen geleverd wanneer u per 2,5 kg besteld. Bestelt u een kleinere hoeveelheid dan 2,5 kilo dan zal dit hetzelfde product maar in onze eigen Bas Boer Noten verpakking zijn.


Ingredienten: cacaomassa


Cacaomassa samenstelling en gebruik

Cacaomassa is 100% pure cacao. De basis voor chocolade zoals wij het kennen. De cacaomassa ontstaat wanneer gebrande cacaobonen fijn gemalen worden. Hierdoor ontstaat een vloeibare cacao structuur die cacaomassa heet. De cacaomassa in druppelvorm wordt speciaal zo gemaakt door Callebaut omdat dit handig is in gebruik en voor dosering in recepten.


Hoe smaakt cacaomassa

Cacaomassa smaakt van nature dus puur en bitter. Wellicht heb je al weleens een hoog percentage pure chocolade geproefd zoals 92%. De cacaomassa druppel smaken dus nog intenser.


Waarvoor kan je cacaomassa gebruiken

Cacaomassa gebruik je als basis voor zelf te maken chocoladerepen, chocolade rotsjes of in muffins en cake. Naar smaak kan je een natuurlijke zoetstof toevoegen zoals honing, suiker, of afgave siroop. Je kunt de druppels makkelijk smelten om te verwerken.


Voedingswaarde
Voedingswaarde (per 100 gram)
  • onverzadigde vetten 21 gram
  • Energie 2500 kj / 598 kcal
  • Eiwitten 11,9 gram
  • Koolhydraten 5,5 gram
  • Vetten 54 gram
  • verzadigde vetten 33 gram
Houdbaarheid

Ongebrande noten

Wij zetten een houdbaarheidsdatum (T.H.T.) van 6 tot 9 maanden op onze verpakkingen. De ongebrande noten zijn dus minimaal houdbaar tot de aangegeven datum. Mits de noten na gebruik luchtdicht en op een koele, donkere plek bewaard worden (<18 graden), kun je er zelfs nog tot maanden ná de T.H.T. datum van genieten.

Gebrande noten

Onze gebrande noten worden dagelijks vers gebrand op 150 graden. Dit geeft ze de knapperige bite. We verpakken ze in hersluitbare zakken en geven een T.H.T. van 3 maanden mee. Bewaar de noten luchtdicht en op een koele, donkere plek (<18 graden) om ook na deze houdbaarheidsdatum van hun smaak te genieten.

Chocolade

Onze chocolade heeft een T.H.T. van 9 tot 12 maanden. Bewaar de chocolade luchtdicht en op een koele, donkere plek (<18 graden). Zo blijft de chocolade nog langer goed, zelfs na de aangegeven houdbaarheidsdatum.

Pindakaas & Notenpasta's

Na productie minimaal 6 maanden houdbaar. Het olielaagje wat er bovenop ontstaat van nature, gewoon even goed doorroeren en smullen maar! Bewaar buiten de koelkast, bij voorkeur in een donkere lade of kast.

Gedroogd fruit

De aangegeven T.H.T. is de minimale houdbaarheidsdatum mits afgesloten na gebruik en donker en koel (<16 graden) bewaard.

Bewaar gedroogd fruit in de periode tussen mei en september bij voorkeur standaard in de koelkast om motjes en andere fruitvliegjes te voorkomen.

Beoordelingen
Over Bas Boer Noten

De familie Boer weet alles over noten.

Bas Boer begon in 1974 met een kraam met noten en zuidvruchten op de Rotterdamse markt.

Vandaag de dag heeft de nieuwe generatie notenspecialisten, Bas jr en Hania het overgenomen. Naast onze uitgebreide webshop staan we ook nog steeds wekelijks op 11x vaste weekmarkten in Zuid-Holland.

In de video zie je ons ambachtelijke proces.