Chillies gemalen

Pittige smaakmaker

Chillies gemalen

  • Pittige smaakmaker
  • Fijn gemalen chilipeper in poedervorm
  • Geeft je gerecht extra pit
  • Handig te gebruiken in sauzen en stoofgerechten
  • Verpakt in handige hersluitbare pot


Ingrediënten: gedroogd en gemalen chillipeper.


Gemalen chillies een veelzijdig en pittige smaakmaker

Je kent de gemalen chillies misschien ook wel als gemalen chilipeper of chilipoeder. Het verschil tussen chilivlokken en de gemalen chillies is alleen de textuur. De gemalen chillies zijn vermalen tot poedervorm waardoor ze gemakkelijk te gebruiken zijn als extra toevoeging in sauzen. 

Chilies geven een pittige boost aan rijstgerechten en curry's maar smaken ook lekker met wokgroenten of in stoofschotels met kip of vis.


4 manieren hoe je lekker kunt kokkerellen met gemalen chilipepers. 

De meeste toepassingen waarop gemalen chilipeper wordt toegepast in gerechten zijn:

  1. Koken: Voeg gemalen chilipepers toe aan hartige gerechten zoals stoofschotels, soepen, roerbakgerechten en sauzen om ze een pittige bite te geven en de smaak te versterken.
  2. Kruidenmixen: Meng gemalen chillies met andere specerijen zoals komijn, knoflookpoeder en paprikapoeder om je eigen kruidenmixen te maken voor marinades, rubs en dipsauzen.
  3. Pizza en Pasta: Strooi een snufje gemalen chilipeper over je pizza Arrabiata, pasta's en andere Italiaanse gerechten voor extra smaak en pit.
  4. Exotische Gerechten: Voeg gemalen chilipoeder toe aan Aziatische gerechten zoals curry's, noedels en rijstgerechten voor een authentieke smaakbeleving.


Tip:  wees voorzichtig met het gebruik van chilipeper, zeker wanneer je geen te pittige smaak wilt geven aan je gerecht voeg je eerst een klein snufje toe!


Houdbaarheid

Sluit de kruiden na gebruik luchtdicht af en bewaar op een donkere plek om verlies van smaak en geur te voorkomen.

THT 11-04-2026


Voedingswaarde
Voedingswaarde (per 100 gram)
  • Energie 1561 kj / 376 kcal
  • Eiwitten 12 g
  • Koolhydraten 29,4 g
  • Vezels 27,2 g
  • waarvan suikers 10,3 g
  • Vetten 17,3 g
  • verzadigde vetten 3,3 g
Mineralen
  • Zout 0,1 g
Beoordelingen