Spaanse topkwaliteit
Tip: Bas Boer Noten haalt de Spaanse amandelen direct uit Spanje.
Ingrediënten: witte AMANDELEN
Witte amandelen bevatten dezelfde eigenschappen als bruine amandelen. Het verschil tussen deze twee amandelen is dat de witte amandel kort is geblancheerd om het velletje kwijt te raken. Door het blancheerproces is de witte amandel een stuk zachter van structuur en smaak dan de bruine amandelen. De amandelnoot is zo ideaal om te verwerken in gerechten!
Amandelen bevatten een eiwitpercentage van rond de 20%. Dit maakt de amandel net zo aantrekkelijk als kwark of vlees. Daarentegen bevatten de noten niet de negatieve effecten van de verzadigde vetten in vlees, maar bevat het juist onverzadigde vetten. Elke bewuste eter weet hoe belangrijk het is om voldoende eiwitten binnen te krijgen, omdat deze bijdragen tot groei, herstel en instandhouding van je spieren.
Onverzadigde vetten hebben een positief effect op ons cholesterol. De onverzadigde vetten in noten, en dus ook de amandel, zorgen er namelijk voor dat het goede cholesterol wordt verhoogd en het slechte cholesterol wordt verlaagd. Zowel de hart- en bloedvaten als de spieren hebben dus een voordeel bij amandelen.
Hoewel witte amandelen iets minder vitamine E bevatten dan de bruine variant, bevat ook deze noot nog veel kalium, magnesium, fosfor en calcium. Deze mineralen zorgen ervoor dat de werking van de spieren wordt ondersteund en bevordert. Daarnaast is ook ons metabolisme gebaat bij deze voedingsstoffen; zij helpen namelijk energie vrij te maken uit koolhydraten, eiwitten en vetten.
Bruine amandelen die ongebrand zijn een bron van vitamine E. Dit is niet het geval wanneer de amandelen geblancheerd zijn. Door het korte verhittingsproces is namelijk dit anti-oxidant verdampt. Wil je dus amandelen eten voor de gezonde vitamine E eigenschap? Dan kan je beter kiezen voor rauwe ongebrande amandelen met vlies!
Doordat de witte amandel wat zachter is dan de bruine noot, is deze perfect om te gebruiken in gerechten.
Tip: probeer als lekker tussendoortje nu ook de bruine amandelen! Deze zijn minder ideaal om te koken, maar om zo te eten zijn extra lekker!
Witte amandelen zijn erg lekker om in gerechten te verwerken:
Bevat NOTEN. Kan sporen bevatten van GLUTEN, PINDA'S en SESAM.
Bewaaradvies: Na gebruik droog, donker en luchtdicht bewaren < 18 graden.
Ongebrande noten
Wij zetten een houdbaarheidsdatum (T.H.T.) van 6 tot 9 maanden op onze verpakkingen. De ongebrande noten zijn dus minimaal houdbaar tot de aangegeven datum. Mits de noten na gebruik luchtdicht en op een koele, donkere plek bewaard worden (<18 graden), kun je er zelfs nog tot maanden ná de T.H.T. datum van genieten.
Gebrande noten
Onze gebrande noten worden dagelijks vers gebrand op 150 graden. Dit geeft ze de knapperige bite. We verpakken ze in hersluitbare zakken en geven een T.H.T. van 3 maanden mee. Bewaar de noten luchtdicht en op een koele, donkere plek (<18 graden) om ook na deze houdbaarheidsdatum van hun smaak te genieten.
Chocolade
Onze chocolade heeft een T.H.T. van 9 tot 12 maanden. Bewaar de chocolade luchtdicht en op een koele, donkere plek (<18 graden). Zo blijft de chocolade nog langer goed, zelfs na de aangegeven houdbaarheidsdatum.
Pindakaas & Notenpasta's
Na productie minimaal 6 maanden houdbaar. Het olielaagje wat er bovenop ontstaat van nature, gewoon even goed doorroeren en smullen maar! Bewaar buiten de koelkast, bij voorkeur in een donkere lade of kast.
Gedroogd fruit
De aangegeven T.H.T. is de minimale houdbaarheidsdatum mits afgesloten na gebruik en donker en koel (<16 graden) bewaard.
Bewaar gedroogd fruit in de periode tussen mei en september bij voorkeur standaard in de koelkast om motjes en andere fruitvliegjes te voorkomen.
De familie Boer weet alles over noten.
Bas Boer begon in 1974 met een kraam met noten en zuidvruchten op de Rotterdamse markt.
Vandaag de dag heeft de nieuwe generatie notenspecialisten, Bas jr en Hania het overgenomen. Naast onze uitgebreide webshop staan we ook nog steeds wekelijks op 11x vaste weekmarkten in Zuid-Holland.