Speltbloem

  • 100% natuurlijk 
  • Witter dan speltmeel
  • Perfect voor het maken van speltbroodjes, cake of koekjes.


Over speltbloem

Spelt is een graan wat in tegenstelling tot tarwe ook tijdens het malen nog de volwaardige voedingsstoffen bevat. 

  1. Spelt bevat doorgaans meer eiwitten dan tarwe of gewone bloem. Spelt bevat 6 van de 8 essentiële aminozuren die het lichaam niet zelf kan aanmaken. 
  2. Speltbloem is een bron van de antixodiant vitamine E en vitamine B.
  3. Spelt is tevens een gezonde bron van mineralen als foliumzuur, ijzer, fosfor en mangaan.
  4. Spelt is makkelijker verteerbaar doordat de samenstelling van de speltkorrel anders is opgebouwd en meer voedingsstoffen bevat dan bijvoorbeeld tarwe. Daarnaast is spelt niet genetisch gemanipuleerd waardoor de speltkorrel zijn natuurlijke vorm en voedingsstoffen tot op heden weet te behouden.

Spelt gebruiken

Speltbloemis ideaal als lichte vervanger van andere soorten bloem. Bij het maken van deeg van speltmeel is te merken dat het makkelijker en lichter is om te kneden. Speltmeel is tevens te gebruiken als basis voor pannekoeken, cakes, taart en een gezond brood zonder tarwe.

Spelt recept voor een heerlijke gezonde appelkruimeltaart

Wij hebben een heerlijk recept bedacht op basis van volkoren speltbloem voor een gezonde variant van de ouderwetse appeltaart. Want ook u wilt in het weekend kunnen genieten van een vers gebakken spelt appeltaart.

 

Beoordelingen