100% puur
Ingrediënten: kaneel.
Kaneel is kenmerkend door de typische warme licht zoete smaak en geur. Cassia kaneel heeft een iets scherpere en sterkere smaak van nature dan Ceylon kaneel. Hierdoor is juist Cassia kaneel veel gebruikt in de keuken als smaakmaker in recepten. Zo ook voor de zakelijke verbruikers die kaneelpoeder professioneel gebruiken in de keuken is Cassia kaneel een populaire specerij. Door de pure intense smaak van dit type kaneel heb je er doorgaans iets minder van nodig om de gewenste smaak in baksels, repen en gerechten te krijgen.
Gemalen kaneel kan je dus voor zowel koude als warme toepassingen gebruiken. Het is een fijn en natuurlijk ingrediënten om toe te passen wanneer je zelf granola maakt, cake of taart maar ook in warme gerechten en desserts.
Wil je ook wat gezonder eten of gezonde tussendoortjes maken zonder een overdaad aan suiker? Dan is juist het werken met natuurlijke specerijen zoals gemalen kaneel, cacaopoeder, koekkruiden en speculaaskruiden de perfecte manier om smaak aan je baksels en tussendoortjes toe te voegen. Hierdoor heb je wel een lekkere smaak en bite zonder die extra zoete suikers.
Een van onze favoriete smaakvolle bak recepten voor tussendoortjes en cake waarin we graag werken met gemalen kaneel zijn;
Je kan gemalen kaneel gemakkelijk tot 1 jaar na ontvangst bewaren. Zelfs als de officiële THT datum verlopen is! Dit doe je door je specerijen in de hersluitbare verpakking op een droge bij voorkeur donkere plaats te bewaren zodat (zon)licht geen invloed heeft.
Let op; zorg dat er tijdens het koken en bakken geen vochtige handen of lepels bij je specerijen in de verpakking zelf terecht komen zodat het product volledig droog blijft. Hiermee voorkom je dat je alsnog na enkele maanden een product hebt wat ranzig is geworden.
Verpakt in een omgeving waar ook NOTEN, PINDA'S, GLUTEN worden verwerkt.
Ongebrande noten
Wij zetten een houdbaarheidsdatum (T.H.T.) van 6 tot 9 maanden op onze verpakkingen. De ongebrande noten zijn dus minimaal houdbaar tot de aangegeven datum. Mits de noten na gebruik luchtdicht en op een koele, donkere plek bewaard worden (<18 graden), kun je er zelfs nog tot maanden ná de T.H.T. datum van genieten.
Gebrande noten
Onze gebrande noten worden dagelijks vers gebrand op 150 graden. Dit geeft ze de knapperige bite. We verpakken ze in hersluitbare zakken en geven een T.H.T. van 3 maanden mee. Bewaar de noten luchtdicht en op een koele, donkere plek (<18 graden) om ook na deze houdbaarheidsdatum van hun smaak te genieten.
Chocolade
Onze chocolade heeft een T.H.T. van 9 tot 12 maanden. Bewaar de chocolade luchtdicht en op een koele, donkere plek (<18 graden). Zo blijft de chocolade nog langer goed, zelfs na de aangegeven houdbaarheidsdatum.
Pindakaas & Notenpasta's
Na productie minimaal 6 maanden houdbaar. Het olielaagje wat er bovenop ontstaat van nature, gewoon even goed doorroeren en smullen maar! Bewaar buiten de koelkast, bij voorkeur in een donkere lade of kast.
Gedroogd fruit
De aangegeven T.H.T. is de minimale houdbaarheidsdatum mits afgesloten na gebruik en donker en koel (<16 graden) bewaard.
Bewaar gedroogd fruit in de periode tussen mei en september bij voorkeur standaard in de koelkast om motjes en andere fruitvliegjes te voorkomen.
De familie Boer weet alles over noten.
Bas Boer begon in 1974 met een kraam met noten en zuidvruchten op de Rotterdamse markt.
Vandaag de dag heeft de nieuwe generatie notenspecialisten, Bas jr en Hania het overgenomen. Naast onze uitgebreide webshop staan we ook nog steeds wekelijks op 11x vaste weekmarkten in Zuid-Holland.