Cajun kruiden

  • Heerlijke mix van kruiden
  • Lekker over Mexicaanse-en grill gerechten
  • Geeft je gerecht extra smaak en pit
  • Ook lekker in sauzen en soepen
  • Verpakt in handige strooipot van 55 gram


Ingrediënten: zout, peper, tijm, oregano, paprika, chili, basilicum, curcuma, koriander, nootmuskaat, piment, suiker, gist-extract, ui, knoflook, tarwezetmeel, dextrose, aroma: SOJA, SELDERIJ, voedingszuur E330.

De kruidenmix uit Lousiana voor vis, vlees, groenten en meer

Ontdek de authentieke smaak van het zuiden met deze premium cajunkruiden. Onze heerlijke mix van kruiden en specerijen brengt de smaken van Lousiana, waar deze mix variaties ontstaan zijn, direct naar jouw keuken. Perfect voor het kruiden van kip, vis, vlees en groenten, onze cajun kruiden zorgen voor een heerlijke smaakexplosie!

Deze cajunkruiden zijn samengesteld door ingrediënten als paprika poeder, knoflook, ui en een vleugje cayennepeper te combineren voor die kenmerkende pit. Je kunt deze cajunkruiden direct gebruiken in je gerechten of nog aanvullen met andere kruiden om de mix pittiger, sterker of een juist nog meer aromatische smaak te geven.

  • Wist je dat cajunkruiden ook lekker smaken over naturel nacho's met geraspte kaas in de oven?


4 manieren hoe cajun kruiden heerlijk smaken

De meeste toepassingen waarop gemalen chilipeper wordt toegepast in gerechten zijn:

  1. Cajun gegrilde kip.  Marineer kipfilet stukjes of drumsticks in een mengsel van cajun kruiden, olijfolie en een vleugje citroensap. Gril ze vervolgens tot ze mooi goudbruin en gaar zijn in de oven of op de bbq. Serveer met geroosterde groenten en rijst voor een smaakvolle complete maaltijd.
  2. Cajun garnalenpasta. Sauteer grote garnalen in een pan met boter, knoflook en uien. Voeg een flinke snuf cajun kruiden toe voor een pittige twist. Meng hierna de garnalen door gekookte pasta en voeg naar smaak eventueel wat room toe voor een romige pittige cajun saus. Garneer met verse peterselie en geniet! 
  3. Geroosterde cajun groenten: Snijd groenten zoals paprika, ui, courgette en champignons in stukjes en bespreken ze met olijfolie en cajunkruiden. Rooster ze in de oven of op de bbq tot ze zacht en licht krokant zijn. Lekker als bijgerecht maar ook als toevoeging in een groente wrap of door salades.  
  4. Aardappel wedges: Voeg de cajun kruiden toe over nog te bakken aardappeltjes, wedges of zoete aardappelfriet. In de oven, of pan en hierna smuller maar!


Houdbaarheid

Sluit de kruiden na gebruik luchtdicht af en bewaar op een donkere plek om verlies van smaak en geur te voorkomen.

THT 05-2025


Voedingswaarde
Voedingswaarde (per 100 gram)
  • Energie 1561 kj / 376 kcal
  • Eiwitten 12 g
  • Koolhydraten 29,4 g
  • Vezels 27,2 g
  • waarvan suikers 10,3 g
  • Vetten 17,3 g
  • verzadigde vetten 3,3 g
Mineralen
  • Zout 0,1 g
Beoordelingen