Boterkoek mix

  • Heerlijke mix voor romige boterkoek
  • Rechtstreeks van de grutterij Molen uit Rotterdam
  • Zelf nog toevoegen; 250 gram zachte boter
  • Kant-en-klare bakmix 
  • Inclusief receptje


Ingrediënten: TARWEbloem, suiker, glucose, dextrose.


Boterkoek recept voor zelfgemaakte boterkoek

Zin om zelf eens een lekkere romige boterkoek te maken? Met deze bakmix van de molen uit Rotterdam en het bijhorende recept maak je in enkele stappen een heerlijke boterkoek.

  1. Verwarm de oven voor op 195 graden (hetelucht 175 graden)
  2. Kneed de mix met 250 gram zachte (room)boter en een snufje zout tot een bal. Let op de boter niet smelten van tevoren. 
  3. Druk deze uit in een boterkoekblik (doorsnee van 25 cm) Gebruik geen springvorm. 
  4. Bestrijk het boterkoekmengsel met melk en plaats in het midden van de oven. 
  5. Bak de boterkoek in ongeveer 20 min af tot deze goudbruin is. 
  6. Tip: boterkoek bakt u op 'zicht'. Kijk na 15 min alvast even. Zodra hij licht begint te bruinen, uit de oven halen (mag nog zacht zijn)
  7. Laat volledig afkoelen in blik buiten de oven voordat de boterkoek aangesneden wordt. Zo kan de boterkoek nog opstijven.


  • Tip van onze Bas Boer thuisbakker: voor een minder vette boterkoek kan er een eigeel door het deeg gekneden worden en eventueel een klein beetje citroensap.


Allergie informatie

Bevat GLUTEN.


Beoordelingen