Broodmix vezelrijk

100% glutenvrij

Glutenvrij
OP VOORRAADWerkdagen voor 16.00 besteld, morgen in huis.
  • Gratis verzending v.a. € 35 (€45 BE/DE)
Waarom Bas Boer Noten?
  • Altijd lekker vers zoals op de markt
  • Al 50 jaar dé notenspecialist
  • De beste kwaliteit voor marktprijzen
Bastian Boer
“Mijn vader begon in 1974 op de markt, deze 50+ jaar ervaring proef je echt terug in onze eerlijke producten!”
Bastian Boer
Eigenaar Bas Boer Noten

Broodmix vezelrijk glutenvrij

  • 100% glutenvrij 
  • Bron van voedingsvezels
  • Maak zelf vers gebakken brood


Ingrediënten: maiszetmeel, teffmeel, rijstmeel, , tapiocameel, zonnebloempitten, xanthaangom (3%), lijnzaad, SESAMzaad, lupinemeel, WEIpoeder, (MELK) dextrose, zout, rijsmiddel (difosfaten, natriumcarbonaten), emulgator; SOJAlecithine, karamel, calcium caseinaat (MELK) zuurteregelaar (glucono-delta-lacton)


Glutenvrij brood bakken 

Met de vezelrijke broodmix van Peak's maak je zelf vers glutenvrij brood. Door de combinatie van ingrediënten als teffmeel, mais-en rijstmeel met hulp van andere bak-ingredienten ontstaat er een stevig en voedzaam brood. Kortom glutenvrij boterhammetjes uit eigen keuken!


Recept voor 450 gram vezelrijk broodmix van Peak's

Zorg dat je deze ingrediënten en benodigdheden klaar hebt liggen:

  • 450 gr broodmix vezelrijk glutenvrij
  • 30 gram margarine/boter of ghee
  • 350 ml lauw water
  • 1 ei of 50 gram appelmoes
  • 7 gr gist (Bruggeman instant gist is voor elke deeg soort te gebruiken)
  • Beslagkom
  • Deegmixer
  • Bakvorm


Bereiding brood voor in de oven

  1. Meng 350 ml lauw water in de beslagkom en voeg daarna alle andere ingrediënten toe.
  2. Mix nu minimaal 5 minuten voldoende met de deegmixer. Controleer of het beslag mooi dik en egaal is zonder klontjes. 
  3. Giet het beslag in een bakvorm en laat het 1 uur rijzen op 30 graden. 
  4. Verwarm de oven voor op 240 graden.
  5. Bak het brood af in de voorverwarmde oven voor ongeveer 40 minuten.
  6. Laat het brood eerst goed afkoelen, snijden en smullen maar!


Tip: je kunt natuurlijk altijd naar smaak nog walnoten stukjes of pompoenpitten door het beslag toevoegen voor een extra krokante bite!


Allergie informatie

Bevat SOJA, LUPINE, MELK, SESAM.

Voedingswaarde
Voedingswaarde (per 100 gram)
  • Energie 1529 kj / 362 kcal
  • Eiwitten 6,1 g
  • Koolhydraten 69,8 g
  • Vezels 8,4 g
  • waarvan suikers 2,6 g
  • Vetten 5,4 g
  • verzadigde vetten 0,9 g
Mineralen
  • Zout 0,77 g
Houdbaarheid

Ongebrande noten

Wij zetten een houdbaarheidsdatum (T.H.T.) van 6 tot 9 maanden op onze verpakkingen. De ongebrande noten zijn dus minimaal houdbaar tot de aangegeven datum. Mits de noten na gebruik luchtdicht en op een koele, donkere plek bewaard worden (<18 graden), kun je er zelfs nog tot maanden ná de T.H.T. datum van genieten.

Gebrande noten

Onze gebrande noten worden dagelijks vers gebrand op 150 graden. Dit geeft ze de knapperige bite. We verpakken ze in hersluitbare zakken en geven een T.H.T. van 3 maanden mee. Bewaar de noten luchtdicht en op een koele, donkere plek (<18 graden) om ook na deze houdbaarheidsdatum van hun smaak te genieten.

Chocolade

Onze chocolade heeft een T.H.T. van 9 tot 12 maanden. Bewaar de chocolade luchtdicht en op een koele, donkere plek (<18 graden). Zo blijft de chocolade nog langer goed, zelfs na de aangegeven houdbaarheidsdatum.

Pindakaas & Notenpasta's

Na productie minimaal 6 maanden houdbaar. Het olielaagje wat er bovenop ontstaat van nature, gewoon even goed doorroeren en smullen maar! Bewaar buiten de koelkast, bij voorkeur in een donkere lade of kast.

Gedroogd fruit

De aangegeven T.H.T. is de minimale houdbaarheidsdatum mits afgesloten na gebruik en donker en koel (<16 graden) bewaard.

Bewaar gedroogd fruit in de periode tussen mei en september bij voorkeur standaard in de koelkast om motjes en andere fruitvliegjes te voorkomen.

Beoordelingen
Over Bas Boer Noten

De familie Boer weet alles over noten.

Bas Boer begon in 1974 met een kraam met noten en zuidvruchten op de Rotterdamse markt.

Vandaag de dag heeft de nieuwe generatie notenspecialisten, Bas jr en Hania het overgenomen. Naast onze uitgebreide webshop staan we ook nog steeds wekelijks op 11x vaste weekmarkten in Zuid-Holland.

In de video zie je ons ambachtelijke proces.