- Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
- Maak het deeg door alle ingrediënten (havermeel, amandelmeel, appelmoes, eieren of flax eggs, agave syrup, vanille extract, plantaardige yoghurt/kwark, baking soda, en citroensap) te mengen in een kom tot een glad beslag.
- Giet het deeg in een ronde bakvorm (diameter 23 cm).
- Schil en snijd de nectarines en perziken in stukjes.
- Verhit een sauspan op middelhoog vuur en voeg het fruit toe.
- Meng in een kleine kom de agar agar met het gekookte water en roer goed door.
- Voeg het agar agar mengsel en de agave syrup toe aan het fruit in de sauspan en laat het ongeveer 5 minuten zacht koken, totdat er een dikke jam ontstaat met stukjes fruit.
- Giet de fruitvulling over het beslag in de bakvorm.
- Maak de crumble door de gesmolten kokosolie te mengen met havermeel, amandelmeel en agave syrup in een mengkom. Verkruimel het deeg met je handen voor mooie kruimels.
- Strooi de crumble over de fruitvulling.
- Bak de perzik nectarine crumble taart 50 minuten in de voorverwarmde oven.
- Laat de taart afkoelen voordat je hem serveert.
Dit recept is met liefde gemaakt door Selina van Keuken Geluk.
Zin in een ander bak recept? Probeer deze citroen maanzaad cake!
Reacties (0)
Laat jouw reactie achter