Begin met het maken van de nougatine* en zorg dat je deze klaar hebt staan voordat je met de rest
begint.
Nougatine
200 gram Gepelde, gebrande hazelnoten
150 gram Kristalsuiker
50 ml Water
- Breng het water en de kristalsuiker aan de kook. Roer niet in de pan en wacht tot er een lichtdonkere karamel ontstaat.
- Voeg de hazelnoten toe en haal de pan van het vuur af.
- Als alles goed doorgeroerd is, dan stort je het op een bakplaat met bakpapier.
- Laat dit volledig afkoelen en meng het fijn in een keukenmachine.
Meringue
- Om de meringue te maken begin je met het stijfkloppen van het eiwit en de kristalsuiker.
- Als dit stijf is (je moet het op zijn kop kunnen houden), dan spatel je voorzichtig de poedersuiker, maizena en 100 gram van de nougatine hier doorheen.
- Doe de meringue in de spuitzak.
- Leg het bakpapier op de bakplaat en leg hier de bakring/bakvorm op. Trek dit met een potlood of een pen over zodat je een rondje krijgt van 20 cm. Dit heb je 2x nodig. Past het niet op 1 bakplaat? Doe het dan in 2x. Zorg dat je het bakpapier omdraait, anders krijg je de pen/het potlood aan je baksel.
- Verwarm de oven voor op 100 graden en laat de meringues ongeveer een uur tot anderhalf uur drogen.
Vulling
- Begin met het maken van de banketbakkersroom. Snijdt het vanillestokje open en haal het merg eruit.
- Doe bijna alle melk in een pan (hou een klein beetje over), doe de merg en de rest van het vanillestokje erbij.
- Zet de pan op het vuur en verwarm.
- Mix in een kom de overige melk met de eidooiers, suiker, en maizena
- Klop met een garde tot een glad mengsel.
- Als de melk kookt, kun je deze toevoegen aan het ei mengsel. Let op: roer goed terwijl je het er ingiet! Je wil tenslotte geen roerei maar een lekkere banketbakkersroom!
- Giet het geheel terug in de pan, zet terug op het vuur en blijf goed doorroeren. Het wordt vanzelf dikker en de room is klaar wanneer het de dikte van vla heeft bereikt.
- Haal van het vuur af en giet in een diep bord (zo koelt het sneller af) en zet in de koelkast.
Botercrème
- Maak vervolgens de botercrème. Klop de boter samen met de poedersuiker en voeg de banketbakkersroom (als hij goed is afgekoeld) vervolgens toe.
- Als laatste voeg je een eetlepel van de hazelnotenpasta toe.
- Proef of het goed genoeg smaakt en voeg naar smaak eventueel iets meer toe. Blijf goed doorkloppen tot je een mooie botercrème hebt.
- Doe de botercrème in een spuitzak zonder spuitmondje
Afmaken
- Zorg dat de schuimrondjes goed zijn afgekoeld. Leg 1 van de 2 rondjes neer en spuit hier een laagje botercrème op.
- Leg hier het 2e schuimrondje op en spuit weer botercrème op de bovenkant.
- Zet een half uur in de koelkast om wat uit te harden.
- Spuit aan de buitenkant van de taartjes ook een laagje botercrème en smeer dit uit zodat het mooi wordt verdeeld.
- Zet de taartjes nog even terug in de koelkast voor 15 minuten.
- Leg een bak of een groot bord klaar met hierop de overige nougatine.
- Rol de taart hier vervolgens doorheen totdat alles is verdeeld.
- Klop de slagroom met de suiker stijf, doe dit in de spuitzak met spuitmondje 1M en spuit toefjes op de taartjes.
- Versier met vers fruit, chocolade nibs en eventueel wat overgebleven nougatine.
Dit recept is gemaakt door Lisanne van Bakken met Lisanne.
Zin in een andere taart? Probeer deze dadeltaart met pecannoten!
Dit recept is te vinden in de volgende categorie(ën): Zoete recepten,
Reacties (0)
Laat jouw reactie achter