Glutenvrije paashaas kaneelbroodjes

2 uur + 15 min
Glutenvrije paashaas kaneelbroodjes

Pasen blijft zonder twijfel een van de meest vrolijke feesten van het jaar, waar families samenkomen om te genieten van elkaars gezelschap en de prachtige lentetijd. En wat is er nu beter dan tijdens zo'n ontbijt of brunch te genieten van heerlijke lekkernijen? Tijdens de familiebrunch kunnen deze schattige paashaas kaneelbroodjes niet ontbreken. Niet alleen voegen ze een feestelijke touch toe aan de tafel, maar ze zijn ook echt heerlijk. Bovendien is het maken van deze broodjes een leuke activiteit om samen met de kinderen te doen, waardoor het moment nog specialer wordt. Dus voeg wat extra plezier toe aan je paasbrunch en geniet samen van deze heerlijke paashaas kaneelbroodjes!


Dit recept is gemaakt door Selina van Keuken Geluk. 

  1. Doe alle ingrediënten voor het deeg in een kom. Mix het beslag in een soepel deeg binnen 10 minuten met behulp van een mixer met deeghaken. Rol het deeg op een bol, leg het in een schaal en dek af met plasticfolie en een vochtige theedoek. Laat dit 1 uur rijzen op een warme plaats
  2. Maak ondertussen de vulling. Voor de vulling meng je de appelmoes, kokosbloessemsuiker en kaneel door elkaar in een kommetje en zet het nog even apart
  3. Na 1 uur rijzen is je deeg veel groter geworden! Bestuif je werkblad met bloem en rol het deeg uit tot een soepele lap van ongeveer 30 x 40. Bestrijk het deeg met de vulling en rol dit dan op vanaf de lange zijde.
  4. Snijd 3⁄4 e van de rol met een scherp mes in de gewenste dikte. Dit wordt het lichaam van de paashaas. Snijd dan dunne reepjes van het overige deeg en vorm hier paashaas oortjes van. Druk deze aan in het lichaam van de paashaas zodat er een schattig paashaasje ontstaat!
  5. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de paashaas kaneelbroodjes hierop. Dek dan opnieuw af met plasticfolie en een vochtige theedoek en laat het nog eens 30 minuten rijzen
  6. Verwarm de oven voor op 190 graden en bak de paashaas kaneelbroodjes goudbruin in 20 minuten.

Dit recept is te vinden in de volgende categorie(ën): Zoete recepten,