Gezonde chocoladepasta met erythritol en hazelnoten

25 min
Gezonde chocoladepasta met erythritol en hazelnoten

Geniet van een heerlijke, zelfgemaakte, gezonde Nutella die vegan, lactosevrij en glutenvrij is! Deze chocoladepasta is gemaakt van geroosterde hazelnoten, rauwe cacaopoeder, en de zoetstof erythritol. Perfect om op brood te smeren, als dip voor fruit, of gewoon om zo van te genieten. Deze Nutella biedt een gezonder alternatief voor de commerciële variant zonder concessies te doen aan smaak.



  1. Verwarm de oven voor op 220 graden en rooster de hazelnoten op een bakplaat voor ongeveer 8 minuten. Ze hoeven maar een heel klein beetje te bruinen.
  2. Rol de hazelnoten tussen wat keukenpapier zodat de velletjes eraf komen. Het is niet erg als er nog wat velletjes aan blijven zitten.

  3. Mix de hazelnoten in een hakmolen tot er een dikke pasta ontstaat. Dit kan 10-15 minuten duren, afhankelijk van je hakmolen.

  4. Voeg de vanille extract, rauwe cacaopoeder, erythritol, zout, amandelmelk en kokosolie toe aan de hazelnotenpasta. Mix alles goed door elkaar tot je een Nutella-achtige consistentie krijgt.

  5. Bewaar de Nutella in een afgesloten pot voor maximaal 2 weken in de koelkast.


    Dit recept is met liefde gemaakt door Selina van Keuken Geluk. 

    Ben jij op zoek naar een ander zoet en gezond recept? Probeer dan deze snicker bars!

    Dit recept is te vinden in de volgende categorie(ën): Zoete recepten,