Frambozen truffels met pistachenoten

1 uur + 45 min
Frambozen truffels met pistachenoten

Met deze overheerlijke frambozen truffels maak jij ongetwijfeld een onvergetelijke indruk bij jouw Valentijn of bij iemand die je graag in het zonnetje wilt zetten! Je lieve buurvrouw, je beste vriend(in) of je ouders, iedereen zal smullen van deze heerlijke snack! 

En het allerbeste? Het is ZO simpel om te maken dat zelfs de meest beginnende chef dit tot een fantastisch einde kan brengen.


Met dit recept maak je ongeveer 15 á 20 truffels.


Dit recept is gemaakt door Selina van Keuken Geluk. 


  1. Blend de gevriesdroogde frambozen in een blender tot een fijn poeder. 
  2. Haal dit dan door een zeef zodat je een egale frambozen poeder krijgt zonder zaadjes.
  3. Meng dit door de Griekse yoghurt samen met de maïzena en de maple syrup.
  4. Zet dit dan 1 uur in de koelkast om op te stijven. 
  5. Rol kleine rondjes van het frambozenbeslag en zet het nadien nogmaals 30 minuten in de koelkast om te harden.
  6. Smelt dan de pure chocolade en laat een klein beetje afkoelen. Je wilt niet dat je chocolade te warm is, want anders wordt de frambozentruffel te zacht!
  7. Dip dan de frambozentruffels één voor één in de chocolade en top eventueel af met wat fijngehakte pistachenoten of een beetje gevriesdroogde framboos! 

Een ander gezond recept uitproberen? Misschien zijn deze crunchy pistache bars wat voor jou!

Dit recept is te vinden in de volgende categorie(ën): Gezonde recepten,