- Verwarm de oven voor op 150 graden (hetelucht).
- Vet het cakeblik in met wat boter en zelfrijzend bakmeel, of gebruik een stukje bakpapier om de onderkant te bedekken, dan til je de cake er straks zo uit.
- Mix de boter romig, voeg vervolgens de kristalsuiker, de eieren en het zelfrijzend bakmeel toe. Mix dit eerst zachtjes en dan een minuut of 3 op de hoogste stand tot je een mooi en smeuïg beslag hebt.
- 165x247165x247Schep vervolgens de citroenrasp en het maanzaad door het beslag heen, totdat alles mooi verdeeld is.
- Doe het beslag in de cakevorm en bak dit in de voorverwarmde oven 60-70 minuten, totdat de cake gaar is.
- Laat de cake afkoelen.
- Voor het glazuur: Doe de poedersuiker in een bakje met een eetlepel water. Roer dit door elkaar heen en voeg eventueel nog iets meer water toe (wel schepje voor schepje zodat het niet te dun wordt). Bestrijk hiermee de bovenkant van de cake.
Dit recept is met liefde gemaakt door Lisanne van Bakken met Lisanne
Reacties (0)
Laat jouw reactie achter