BBQ kipspiesen met koriander en gerookte paprikapoeder

40 min
BBQ kipspiesen met koriander en gerookte paprikapoeder

Geniet van een heerlijke BBQ-avond met deze pittige kipspiesen, gekruid met de smaakvolle specerijen van Bas Boer Noten. Deze sappige kipspiezen, gemarineerd in een mix van gerookte paprikapoeder, piri piri kruiden en koriander, zorgen voor een explosie van smaken die je gasten zeker zullen waarderen. Perfect voor een zomerse BBQ!

  1. Doe de kipblokjes in een grote kom en voeg de olijfolie, gerookte paprikapoeder, piri piri kruiden, korianderpoeder, cayennepeper, fijngehakte knoflook, zout en peper toe.

  2. Meng alles goed door elkaar zodat de kipblokjes gelijkmatig bedekt zijn met de marinade. Laat dit minimaal 15 minuten marineren (langer is beter, bijvoorbeeld een paar uur in de koelkast).

  3. Als je houten spiesjes gebruikt, week ze dan 10 minuten in water om te voorkomen dat ze op de BBQ verbranden.

  4. Rijg de gemarineerde kipblokjes op de spiesjes.

  5. Verhit de BBQ tot middelhoog vuur. Grill de kipspiesen ongeveer 10 minuten aan elke kant, of tot de kip volledig gaar is en een mooie grillstrepen heeft.

  6. Haal de spiezen van de BBQ en laat ze een paar minuten rusten.

  7. Serveer de kipspiesen op een bord, bestrooi met verse koriander en voeg enkele citroenpartjes toe voor een frisse twist.

    Ben je opzoek naar een ander recept voor het avondeten? Probeer deze quinoa bowl! 

    Dit recept is te vinden in de volgende categorie(ën): Gezonde recepten,